Tananyagok ebben a kategóriában: Könyvtárhasználat

Varga Andrásné: Szó-kincs – kincs-e a szó? Könyvtárhasználati foglalkozás az egynyelvű szótárak használatával

Szókincsbővítés az egynyelvű szótárak (Értelmező kéziszótár, Szinonimaszótár, Szokatlan szavak szótára, Új magyar tájszótár, Idegen szavak szótára stb.) használatával – a könyvtár tájékoztató apparátusának használata, kézikönyvekben keresés egyénileg és kiscsoportos munkában a kooperatív tanulási technikák alkalmazásával. A csoportmunkában történő feladatmegoldást azért választottam, mert így lehetőség van a tanulók közti munkamegosztásra (aki gyorsabban keres a szótárakban, az [...]

Varga Andrásné: Fától az erdőt – A fa mitológiai, nyelvi, néprajzi vonatkozásai könyvtárhasználati óra keretében, könyvtári kutatómunkára építve

Fafajták a mitológiában, fával dolgozó mesterek, fából készült mesterművek, fával kapcsolatos szólások – a könyvtár tájékoztató apparátusának használata, kézikönyvekben keresés egyénileg és kiscsoportos munkában a kooperatív tanulási technikák alkalmazásával.

Pammerné Fehérvizi Márta: Könyvtárhasználati óra – Időutazás Móra Ferenc világába

Dupla óra a Kincskereső kisködmön című regény feldolgozásának előkészítésére: képesek legyenek a tanulók befogadni, értelmezni a mai gyerekek számára kissé nehezen érthető, ugyanakkor rendkívül értékes szöveget. Könyvtárhasználati, interaktív, reflektív, kompetenciafejlesztő tanulási technikák alkalmazása az élményközpontú befogadás érdekében.

Pammerné Fehérvizi Mária: Könyvtárhasználati óra – A bibliográfia

A bibliográfia fogalma, alkalmazási lehetőségei. Könyvtárhasználati és kooperatív tanulási technikák alkalmazása az ismeretek alaposabb elsajátítása és gördülékenyebb alkalmazása érdekében.