Gocsál Ákos: Internetes galéria készítése projektmódszerrel

A modul megvalósítása során a projektmódszer alkalmazásával a tanulók egy internetes galériát készítenek, amely Pécs néhány nevezetességét mutatja be. A projektmódszer alkalmazásának feltétele, hogy együttműködést igénylő, egymásra épülő és megfelelő komplexitású feladatot adjunk a diákoknak. A tanulók felhasználják a korábbi órákon tanult ismereteiket, ezek közül az alábbiak a legfontosabbak: a fényképezés esztétikai és technikai háttere, weboldal készítése, internethasználat.
Az internetes galéria itt bemutatott elkészítési módja a projektmódszer egyszerű alkalmazását igényli. A projekt szükséges eleme a döntéshozatal, a tervezés, a megvalósítás és az értékelés. A tanulócsoport közösen dönt a megvalósítandó célról, a részfeladatokról, azok megvalósításáról, majd közösen értékeli az elkészült terméket.
Mivel egy óra keretébe mindez nem fér bele, a projektet két órára elosztva valósítjuk meg, úgy, hogy a két óra között egy hét telik el, így a diákok önállóan elvégezhetik a megbeszélés szerinti feladatokat. A két óra között elkészülnek a képek, és az üres galéria is. A második órán a tanulók összeállítják a galériát az elkészült képekből, majd a kész galériát értékelik. Az értékelés kiterjed a munkavégzés módjára is.


TANÁRI modul letöltés

TANULÓI modul letöltés